Ghiduri - Ajutoare Pentru Metin2

 
 

Ghid cum ti faci propriul server de metin2

Pentru a detine un server trebuie sa indepliniti cerintele:

* Sistem Operare: Windows XP, Vista sau 7.
* Memorie RAM: minim 2 gb.
* Placa Video: minim 256 mb.


1.Descarcarea programelor necesare
Mai intai instalati Hamachi. Dezarhivati fisierul “InstantServer.exe” – parola “mcncc.com“. Intrati in fisierul dezarhivat si intrati in folder si acolo gasiti un fisier prin winrar cu numele de ha_VirtualPC2007SP1_setup.Intrati in el si-l dezarhivati si-l intralati.Dupa aceea intram in folder si vedem acolo fisiere cu numele de *.vhd si *.vmc si in loc de *( sau cum va scrie la voi ) scriem Metin2.vhd si Metin2.vmc.
Click dreapta pe “Metin2.vmc” -> Open With -> Notepad. In acest fisier puteti gasi:

< memory >
< ram_size type=”integer” > 827 < /ram_size >
< /memory >

Numarul 827 reprezinta numarul in mb de rami pe care ii poate folosi serverul. De obicei se modifica, punand 512. (*)

< pathname >
< absolute type=”string” >C:/###/###.vhd
< relative type=”string” >./###.vhd
< /pathname >

In loc de “C:/###/###.vhd” puneti locatia fisierului “Metin2.vhd“. Spre exemplu “D:/Metin2/Metin2.vhd“. Mai jos, in loc de “###” srieti numele fisierului vhd, adica “Metin2.vhd“.

Daca am dezarhivat serverul in C si l-am redenumit Metin2, atunci ar trebui sa arate cam asa:

< pathname >
< absolute type=”string” >C:/Metin2/Metin2.vhd
< relative type=”string” >./Metin2.vhd
< /pathname >

Asa… am terminat si asta. Acum intrati in “Metin2.vmc”(Atentie! NU poti intra daca nu ai Virtual PC instalat.). Asteptati sa se incarce pana apare pe ecran “login :“. Aici trebuie sa scrieti “root”. Dati enter si apare “Password”. Scrieti “mcncc.com” (Atentie! NU se vad stelute sau asteriscuri. Doar scrieti “mcncc.com” si dati enter.). Apare “Mcncc#“. Scrieti “sysinstall” si apoi apasati enter. Intrati la “Configure -> Networking -> Interfaces -> de0“. Apasati enter si apoi din nou enter.

La “Host:” trebuie sa scrieti “.localhost“. La “Domain:” scrieti “localhost“. La “IP4v Gateway:” scrieti ip-ul vostru de Hamachi, care apare deasupra numelui ales la instalare. La “IP4v Adress” scrieti ip-ul de hamachi iar cifrele de dupa ultimul punct le inlocuiti cu “100“. Spre exemplu: Daca ip-ul meu de Hamachi este “5.154.194.47“, la “IP4V Adress” scriu “5.154.194.100“. La “Netmask:” scrieti “255.0.0.0“. Apasati “OK“, “Yes“, “Cancel“, “Cancel” si apoi “Exit Install“. Apoi scrieti “/etc/rc.d/netif restart“. La “Mcncc# ”(sau cum va apare voua), scrieti “reboot“. Asteptati pana ce apare din nou “login:“. Scrieti “root” la “login:” si “mcncc.com” la “Password:“. Enter si apoi dupa ce s-a incarcat scrieti “./start“(“./start” veti scrie de fiecare data cand deschideti serverul) si lasati sa se incarce.
Intrati in PortMap. Dublu-click pe primul camp. Se deschide o fereastra, unde gasiti un ip “0.0.0.0“, pe care il modificati cu ip-ul de hamachi urmat de “100“, in cazul meu “5.154.194.100“. Modificati ip-ul la toate campurile si apoi gasiti un buton verde:
Click pe fiecare camp si apoi pe acest buton, pentru a deschide porturile.

In server, jos gasiti langa un icon cu un fisier, un icon cu un T intors. Click dreapta pe el si apoi “Networking Settings“. La “Adapter 1:” modificati in “Hamachi Network Interface“. Apoi OK. Cand apar 8 “connect: Operation timed out“, inseamna ca serverul este deschis.

Intrati in Hamachi, “Network -> Create a new network” si creati o camera. Intrati in “client -> mc.txt” si in loc de ip-ul de acolo, puneti ip-ul vostru de Hamachi.

Acum ca ati modificat si asta, intrati in iconita cu cap de sura si scrieti la “Username” rain, iar la “Password” 12345. Ar trebui sa intrati direct pe cont.